Peter Pouwels

De Reus en zijn ‘trouwe’ helpers;

Na de opleiding tot vrijwillig watermolenaar van 2002 t/m 2004 ben ik als molenaar op de Bovenste Plasmolen gaan draaien, hier kwam ik in contact met Hans Titulaer die vroeg of ik misschien interesse had om bij hem op de standerdmolen in Batenburg te komen draaien. Deze uitnodiging heb ik met twee handen aangegrepen en vanaf dat moment ben ik begonnen aan mijn opleiding tot vrijwillig windmolenaar. Na enkele malen op woensdag middag op de molen van Batenburg te hebben gedraaid, kwam ik al zoekende na een molen die ook op de woensdag middag draaide, bij molen De Reus terecht. Hier heb ik op 22-2-2005 kennis gemaakt met Jan Coopmans en Harry Kaak. Nadat ik in 2007 geslaagd ben voor het landelijke examen ben ik de trotse bezitter van de sleutels van drie molens. Sindsdien ben ik een van de ‘trouwe’ helpers die regelmatig op molen De Reus in Gennep te vinden is. Behalve het laten draaien en malen van de molen en het rondleiden van bezoekers, voeren we ook allerlei kleine en grote klussen uit op de molen en maaien we ook regelmatig de molenbelt.

Vele handen maken licht werk!
De Reus heeft in de tijd dat ik daar ben, al vele helpende handen zien komen en gaan, waarvan de meeste zijn geslaagd en elders hun draai hebben gevonden;

1. Wim van de Brink
2. Twan Jacobs
3. Jos Verheijen
4. Hans Altemühler
5. Vincent Claessens
6. Frank Heeren
7. Sabine Hillebrecht
8. Coby Weerts
9. Jan Kamphuis
10. Jan Schim
11. Henk Bolker
12. Raymond Ligthart

Buiten deze molen draai en maal ik 1x in de maand op de torenmolen van Zeddam en in het seizoen ook nog op de Bovenste Plasmolen.

De toekomst van De Reus ligt letterlijk in onze handen!
Ik hoop en vertrouw er dan ook op dat De Reus in de toekomst nog vele helpende handen mag zien komen (en gaan).

Met vriendelijke groet,
Peter Pouwels

Wilt u een afspraak maken voor een bezoek aan een van onze molens?